Gehaktballen à la Sint Jan

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram kalfs-varkensgehakt
  • 1 à 2 witte boterhammen
  • 1 ei
  • 1 ui
  • evt. wat paneermeel
  • peper en zout
  • bakboter

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan gezout water aan de kook.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Haal de korst van de boterhammen en snij ze in kleine stukjes.
  4. Meng het gehakt met de ui, stukjes brood en een ei en kruid het geheel met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat paneermeel toe.
  5. Rol het gehakt in balletjes met een diameter naar keuze.
  6. Leg de gehaktballetjes in het kokend water en laat ze daar tot ze gaar zijn (ze drijven dan boven). Haal ze uit het water en leg ze op keukenpapier.
  7. Verhit de bakboter in een braadpan en bak de gehaktballetjes bruin.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?