Gehaktballejtes met citroensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat het broodkruim even weken in water. Pel de sjalot en snipper fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn en pers het vruchtvlees uit.
  2. Vermeng het gehakt met het uitgeknepen broodkruim, de sjalot, de citroensap en het ei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en maak er balletjes van. Bestuif ze lichtjes met bloem.
  3. Breng de bouillon aan de kook. Schep de balletjes er voorzichtig in. Laat ze in 20 min gaar worden tegen de kook aan.
  4. Klop de eidooier los met de room. Doe er het citroensap bij. haal de pan met bouillon van het vuur. Schep de balletjes er met een schuimspaan uit.
  5. Breng de bouillon weet tot tegen de kook aan en giet er het roommengsel bij. roer goed en laat een beetje indikken. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe de gehakballetjes bij de saus.
  6. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Giet af en vermeng met de balletjes en de saus.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?