Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 kg prei in ringen en rasp 300 g aardappels grof.
  2. Fruit de prei in 30 g boter, voeg na 7 minuten de aardappelrasp toe en bak
  3. dit nog ± 4 minuten.
  4. Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm (doorsnede 26 cm) met
  5. kant-en-klaar feuilletédeeg (Danone, koelvak).
  6. Verwarm de oven voor op 185°C.
  7. Vermeng 200 g lamsgehakt en 300 g rundergehakt met 2 uitgeperste tenen
  8. knoflook, 1 gehakte sjalot, zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder en 1
  9. theelepel tijm.
  10. Vul hiermee de bodem, druk het licht aan en verdeel het prei-aardappelmengsel
  11. erover.
  12. Klop 4 eieren los met 125 ml zure room, zout en peper en schenk dit over de
  13. taart.
  14. Bestrooi met 100 g geraspte oude kaas en bak de taart in het midden van de
  15. oven in 40 minuten goudbruin en gaar
  16. lekker winterse schotel!!!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kip op 11 mei 2012 om 14u56

kan niet slecht zijn

Hoeveel sterren geef jij dit recept?