Gehakt parmentier in de oven
Soms is een versgemaakte gehaktschotel alles wat je nodig hebt om iedereen aan tafel blij te maken. Heerlijk toch, zo'n gerecht dat altijd lukt en waar iedereen gek op is?
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden en gaargekookt
- 600 g gemengd gehakt
- 50 g Solo
- 1 soeplepel bloem
- 2 uien, grofgehakt
- 1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
- 100 g geraspte kaas
- 2 teentjes knoflook, elk uit de knijper
- peper & zout
- nootmuskaat
- 30 g Solo
- 1 eigeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200° C. 2; Laat 50 g Solo smelten en stoof hierin de uien glazig. Doe het gehakt erbij, kruiden met peper, zout en 1 knoflookteentje uit de knijper. Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul (rulbakken = al roerend het vlees gaarbakken). 3; Roer 1 soeplepel bloem door het gehaktmengsel, overgiet met de tomatenblokjes en laat de saus op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen. Prak de gaargekookte aardappelen fijn met een stamper. Roer de Solo + eigeel door de aardappelpuree, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep het gehakt in een ovenschotel, en bedek met een laag aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas. Gratineer het gehakt Parmentier gedurende 20 minuten in de oven.
Tip
Deze ovenschotel kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Hij zal nog rijker zijn van smaak na een nachtje 'rusten' in je koelkast.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Sigrid-1-Solo op 24 augustus 2013 om 14u07
Heel lekker!!!!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?