Recept 45**** (2 stemmen)

Gehakt in romige champignonsaus

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten voor 4 personen:
  2. 300 g gemengd gehakt
  3. 100 g kalfsgehakt
  4. 2 beschuiten
  5. 1 kleine ui
  6. 2 eetlepels versgeknipte peterselie
  7. 1 ei
  8. zout, peper
  9. 30 g bakmargarine
  10. 100 g kleine witte champignons
  11. 1/2 l bouillon
  12. 1/2 bekertje slagroom
  13. Bereiding:
  14. Het gehakt mengen met de verkruimelde beschuiten, de peterselie, het eiwit en zout en peper naar smaak. Hiervan vier ballen vormen en ze 30 minuten koel wegleggen.
  15. In de braadpan het bakvet verhitten en hierin de champignons (in plakjes) bruin bakken. Dan de champignons uit de pan nemen en in het bakvet de gehaktballen rondom bruin braden. De ballen uit de pan nemen, de bouillon en de slagroom erbij roeren en het geheel aan de kook brengen.
  16. De gehaktballen terugleggen en ze zachtjes in ± 15 minuten gaarstoven.
  17. Tot slot de champignons meeverwarmen.
  18. De eierdooier loskloppen en van het vuur af bij de saus roeren.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie