Ingrediënten voor 4 personen
- 15 gram Bertolli margarine
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 4 verse vijgen
- 4 lange, dunne plakken prosciutto zonder vet
- 16 salieblaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Smelt de margarine in een pan op laag vuur en roer er de twee eetlepels sinaasappelsap door.
- Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd elke plak prosciutto in 4 even brede repen. Leg op elk vijgpartje een salieblaadje en wikkel er een reep prosciutto omheen. Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze licht met het margarinesinaasappelsapmengsel.
- Zet de bakplaat met vijgen onder de grill en gril de vijgen 1 minuut tot de prosciutto knapperig wordt.
Tip
Serveer de vijgen als bijgerechtje bij een Italiaanse maaltijd of als borrelhapje met een lekker glas witte wijn.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door pascal lekker op 27 september 2016 om 18u53
als dat niet lekker is
Hoeveel sterren geef jij dit recept?