Gegrilde vijgen met rauwe ham

4 (4)
10 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 gram Bertolli margarine
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 verse vijgen
  • 4 lange, dunne plakken prosciutto zonder vet
  • 16 salieblaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Smelt de margarine in een pan op laag vuur en roer er de twee eetlepels sinaasappelsap door.
  2. Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd elke plak prosciutto in 4 even brede repen. Leg op elk vijgpartje een salieblaadje en wikkel er een reep prosciutto omheen. Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze licht met het margarinesinaasappelsapmengsel.
  3. Zet de bakplaat met vijgen onder de grill en gril de vijgen 1 minuut tot de prosciutto knapperig wordt.

Tip

Serveer de vijgen als bijgerechtje bij een Italiaanse maaltijd of als borrelhapje met een lekker glas witte wijn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pascal lekker op 27 september 2016 om 16u53

als dat niet lekker is

Hoeveel sterren geef jij dit recept?