Ingrediënten voor 4 personen
- 4 mooie tonijn-steaks
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 75 gram veld-sla
- 1 eetl witte-wijnazijn
- 4-5 eetl olijfolie extra vergine
- 6 eetl vierseizoenen-peperkorrels
- 2 takjes verse tijm
- 4 kleine vastkokende aardappels of 2 grote
Bereidingswijze
- VOORBEREIDEN;
- Aardappels schillen en wassen. Aardappels op (blok)rasp grof raspen.
- Aardappelrasp in zeef met koud water afspoelen. Goed laten uitlekken, vocht eruitdrukken en rasp droogdeppen
- .
- Blaadjes van tijm, zout en peper erdoor mengen. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten.
- Aardappelrasp gelijkmatig over bodem van pan strooien en met spatel platdrukken, zodat grofmazige koek (= rösti) ontstaat.
- Rösti bakken tot onderzijde goudbruin is
- .
- Deksel op pan leggen en samen voorzichtig keren. Rösti in pan laten terugglijden en andere kant goudbruin bakken. Eventueel meer olie toevoegen.
- Rösti op platte schaal met keukenpapier laten glijden. Tot gebruik op koele plek (maar niet in koelkast) zetten
- . BEREIDEN VAN DE TONIJN.
- Tonijnsteaks op kamertemperatuur laten komen.
- Sjalot in azijn marineren. In vijzel peperkorrels grof stampen (of peperkorrels in theedoek wikkelen en met deegroller pletten)
- Tonijnsteaks bestrijken met 1 el olie, bestrooien met zout en geplette peper. Peper stevig in vis drukken.
- In kom veldsla omscheppen met sjalot in azijn, 1/2 el olie, zout en peper.
- Zelfde koekenpan verhitten en rösti nu zonder olie op matig vuur weer warm en krokant laten worden.
- Grillpan verhitten en tonijnsteaks in 2-3 min. rondom bruin en vanbinnen rosé bakken.
- Rösti op snijplank laten glijden en met scherp glad mes in smalle punten snijden.
- Tonijn, rösti en veldsla over vier grote, warme borden verdelen.
- .
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?