Ingrediënten voor 2 personen
- 2 verse tonijnmoten van 150 gram
- 50 gram zachte roomboter
- 3 eetl verse basilicum
- 1 tn knoflook
- 1 theel balsamico-azijn
- 1 courgette
- 6 zwarte olijven zonder pit
- zout en peper
Bereidingswijze
- Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen.
- Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe in stukjes
- Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor.
- Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren.
- Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor.
- Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
- Verwarm de grilpan voor,en gril de moten tonijn aan iedere kant een halve minuut het moet vanbinnen nog mooi rood zijn.
- .
- Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden.
- Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.
- Lekker met pasta.
- .
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?