Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr tempeh
- 160 gr aubergines
- 1 ui
- 1 preistengel
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- sojasaus
- olijfolie, extravierge
- zout
Bereidingswijze
- Snij de tempeh in plakken van 5 mm.
- Laat de plakken marineren in een vinaigrette van 4 el sojasaus en 4 el water.
- Snij de courgette en de wortel in de lengte in plakjes.
- Snij de aubergines, de ui en de prei in ringen.
- Snij de paprika in 4, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in plakjes.
- Besprenkel de groenten met 1 el olijfolie en gril ze op een middelmatig vuur op een hete grillpan.
- Bestrooi de groenten op het einde met zout en hou warm.
- Giet de tempeh af en dep droog, gril de plakjes 4 à 5 minuten per kant op de hete grill.
- Leg de groenten op een zeer warm bord, daar de tempeh op, besprenkel met olijfolie en serveer zeer warm.
- Tempeh (gezondheidswinkel) is koek van sojabonen dat gemaakt wordt door gepelde sojabonen te weken, te koken en te fermenteren gedurende een tweetal dagen.
- Dien tempeh steeds warm op, koud wordt hij hard en taai.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?