Gegrilde tempeh en groenten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de tempeh in plakken van 5 mm.
  2. Laat de plakken marineren in een vinaigrette van 4 el sojasaus en 4 el water.
  3. Snij de courgette en de wortel in de lengte in plakjes.
  4. Snij de aubergines, de ui en de prei in ringen.
  5. Snij de paprika in 4, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in plakjes.
  6. Besprenkel de groenten met 1 el olijfolie en gril ze op een middelmatig vuur op een hete grillpan.
  7. Bestrooi de groenten op het einde met zout en hou warm.
  8. Giet de tempeh af en dep droog, gril de plakjes 4 à 5 minuten per kant op de hete grill.
  9. Leg de groenten op een zeer warm bord, daar de tempeh op, besprenkel met olijfolie en serveer zeer warm.
  10. Tempeh (gezondheidswinkel) is koek van sojabonen dat gemaakt wordt door gepelde sojabonen te weken, te koken en te fermenteren gedurende een tweetal dagen.
  11. Dien tempeh steeds warm op, koud wordt hij hard en taai.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?