Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g tarbotfilets
- peper en zout
- 200 g aardappelen
-
1,5 dl Solo Crèmefine Licht
- extra vergine olijfolie
- 0.5 eetlepel wasabi
- 2 limoenen
- 1 paling
- 3 sjalotten
- 1 dl witte wijn
- 1 dl gevogeltefond
- 1 dl visfond
-
- 1 komkommer
- 4 eetlepels korianderblaadjes
- 0.5 dl azijn
- 2 koffielepels suiker
- 150 g tempura bloem
- sesamzout
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar, giet af, voeg de Solo Crèmefine Licht en olijfolie toe en wrijf door een fijne zeef. Breng dit op smaak met wasabi, limoensap en limoenschil.
- Maak de saus door de sjalotten met witte wijn te reduceren. Voeg de gevogelte- en visbouillonsen laat lichtjes reduceren. Voeg een klontje Solo toe. Verfris met limoensap en mix schuimig op.
- Schil de komkommer en breng op smaak met korianderblaadjes, azijn, een snuifje suiker en olijfolie.
- Maak het temporabeslag zoals aangegeven op de verpakking.
- Haal de paling door het beslag en frituur, breng op smaak met sesamzout en limoensap.
- Gril de tarbotfilets kort en kruid met peper en zout.
- Serveer zoals op de foto is aangeduid.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?