Gegrilde steak Gyros

Gegrilde biefstuk belegd met de komkommersaus en de groenten tussen een broodje.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur.
  2. Bestrooi de biefstuk met 1/4 tl zout, 1/4 tl knoflookpoeder en 1/4 tl peper. Leg de biefstuk op de grilpan; gril tot de gewenste gaarheid, draai om en gril de andere zijde ook. Laat 5 minuten staan. Snijd de biefstuk diagonaal in dunne plakjes.
  3. Roer komkommer, resterende 1/4 tl zout, 1/4 tl knoflookpoeder en 1/4 tl peper door de vinaigrette.
  4. Combineer de ui, wat olijfolie en citroensap in een kom; roer door elkaar.
  5. Verdeel de biefstuk gelijkmatig over het brood; bedek elk met ongeveer 2 el vinaigrettemengsel, wat uienmengsel en 1 gehalveerde plak tomaat.
  6. 335 calorieën; vet 12,2 g; verzadigd vet 4 g; monovet 5,1 g; polyvet 1 g; eiwit 34 g; koolhydraten 21 g; vezel 3g; cholesterol 68 mg; ijzer 2 mg; natrium 395 mg; calcium 56 mg.

Tip

Vervang de vinaigrette door yoghurt ~ Voeg sla, rucola, geraspte witte kool of wortel toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door MystikiFood op 25 februari 2021 om 09u12

We hebben ijsbergsla, rucola en witte kool toegevoegd en het was heel erg lekker, precies een gezonde kebab.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?