use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde sardientjes met balsamico-azijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde sardientjes met balsamico-azijn

Gegrilde sardientjes met balsamico-azijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • balsamicoazijn
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • zout
  • 600 g sardientjes (schoongemaakt)
  • 3 kleine uitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 30 g krenten
  • 20 g pijnboompitten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Week de krenten in lauw water. Rooster de pijnboompitjes onder de grill of in een hete grillpan. Hak de uitjes en bak ze kort in een braadpan in 2 eetlepels Solo.
  2. Voeg er wat zout en peper aan toe en besprenkel met wat azijn. Laat dan de azijn verdampen. Voeg er de krenten bij en roer door elkaar.
  3. Neem van het vuur en hou het warm.
  4. Verwijder de stengels en hak de peterselie fijn. Giet wat olijfolie over de visjes.
  5. Verhit de grill of grillpan en gril de vis. Besprenkel met wat azijn.
  6. Haal van het vuur en leg op een schaal samen met de sjalotten. Strooi de pijnboompitjes en de peterselie over de sardientjes en dien onmiddellijk op.
Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.