Gegrilde sardienen met zuiderse ragout van koraallinzen, tuinbonen en chorizo

Voor vanavond staan gegrilde sardienen met koraallinzen, tuinbonen en chorizo op het menu. Lekker kruidig en vol van smaak!

0 (0)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g koraallinzen
  • 12 zilveruitjes, gepeld
  • 1 kl Knorr Vloeibare Bouillon Groenten (verdund tot 100 ml)
  • 1 el koude boter
  • 200 g tuinbonen
  • 60 g chorizo
  • 2 kl fijngesneden blaadjes bonenkruid
  • 4 schoongemaakte sardienen
  • peper
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Gaar de linzen in ruim gezouten water gedurende 15 à 20 minuten. Laat ze afkoelen en zet even opzij.
  2. Stoof de zilveruitjes in wat olijfolie in een sauspannetje. Blus met de vloeibare bouillon en gaar op een zacht vuurtje.
  3. Voeg daarna de koude boter toe en bind tot een romige emulsie. Doe de tuinbonen erbij en gaar ze nog 5 minuten mee. Voeg als laatste de linzen en de chorizo toe en werk af met fijngesneden bonenkruid.
  4. Kruid de sardienen met peper en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Grill ze in een grillpan en serveer onmiddellijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?