Gegrilde langoustines met munt, koriander en Marokkaanse salade met gierst

Maak vanavond deze gegrilde langoustines met munt, koriander en Marokkaanse salade met gierst en zet een bijzonder smakelijk en mooi gerecht op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de langoustines in de lengte doormidden, en verwijder het darmkanaal of vraag bij de vishandelaar om dit al te verwijderen. Verwarm een oven voor op 180 °C met grillstand.
  2. Leg de langoustines open op een ovenschaal, met de snijkant naar boven. Rasp de look over de langoustines, besprenkel met olijfolie en kruid met de peper . Rooster de langoustines in de oven tot ze mooi loskomen van de schaal, ongeveer 6 à 8 minuten. Werk af met de zeste en het sap van de limoen en bestrooi met de fijngesneden munt en koriander.
  3. De Marokkaanse salade: Snijd de butternutpompoen in blokjes. Kruid de pompoen met peper en een beetje ras el hanout. Leg het in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en laat het gedurende 40 minuten poffen in een oven van 160 °C.
  4. Kook de gierst gaar in de vloeibare bouillon en laat afkoelen. Snijd de gele paprika in blokjes en rasp de lente-ui en de rode ui. Roer daarna los met wat olijfolie en meng voorzichtig met de kikkererwten, de pompoen, de gele paprika, de rode ui, de lente-ui, de tomaat en de granaatappelpitjes.
  5. Breng de salade op smaak me olijfolie, (Chardonay-)azijn en wat ras el hanout. Werk af met fijngesnipperde munt en koriander.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?