Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr lamssteaks
- olijfolie
- 2 kleine rijpe avocado's
- 1 rood pepertje, fijngehakt, of chilivlokken uit de molen
- 1 limoen
- 1 bussel koriander, grof gehakt
- 1 tl honing
- 200 gr kerstomaten
- 200 gr sugarsnaps (suikererwten)
- 1 bot waterkers
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamico
- 3 tl citroensap
- peper&zout & zeezout.
Bereidingswijze
- Rasp de schil van de limoen en pers ze uit.
- Snij het vruchtvlees van de geschilde avocado in blokjes en sprenkel er het limoensap over, kruiden met pezo en de geraspte limoenschil, koriander en honing eronder mixen.
- Blancheer de sugarsnaps 2 minuten in zout water, laat schrikken onder koud water (om de kleur te behouden).
- Halveer de kerstomaatjes en was de waterkers.
- Meng de 4 el ollijfolie, de balsamico en het citroensap tot een vinaigrette, kruiden met pezo.
- Giet deze over de sugarsnaps, waterkers en kerstomaatjes.
- Kruid het vlees met peper en bak het 6 à 8 minuten aan iedere zijde in olijfolie.
- Leg het vlees op 4 warme borden, kruiden met zeezout en opdienen met de avocadodip en het slaatje van sugarsnaps en gebakken krielaardappeltjes.
- Wat drinken wij hierbij: een Cabernet Sauvignon, of een Medoc, of een Spaanse Rioja, of een Italiaanse Vino nobile di Montepulciano.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?