Gegrilde kipfilets gevuld met kaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 enkele kipfilets
  • 1 bosuitje
  • 1/2 el gesneden jalapeñopeper (potje)
  • 3 tl Mexicaanse kruiden
  • 50 gr magere smeerkaas
  • 1/2 el olie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
  2. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en hak de jalapeñopeper fijn.
  3. Meng de uiringetjes, de peper en 2 theelepels Mexicaanse kruiden door de smeerkaas.
  4. Snijd de kipfilets overlangs open en bestrijk de binnenkant met het smeerkaasmengsel.
  5. Klap de kipfilets weer dicht en steek ze vast met een cocktailprikker.
  6. Roer de rest van de Mexicaanse kruiden door de olie.
  7. Bestrijk de kipfilets met het oliemengsel en leg ze in een lage ovenschaal.
  8. Schuif de schaal ± 10 cm onder de hete grill en grill de kipfilets in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel en keer ze halverwege.
  9. Lekker met sinaasappelrijst en met een gemengde salade met partjes tomaat.
  10. Sinaasappelrijst - rijst + 2 sinaasappels: Rasp de schil van 1 bio sinaasappel, en schil de 2 sinaasappels dik, verwijder het vruchtvlees tussen de vliesjes, vang het sap op.
  11. Kook de rijst gaar zoals aangeven op de verpakking, maar voeg het sinaasappelsap en de geraspte schil toe.
  12. Als de rijst gaar is, vermengen met de partjes sinaasappel.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?