1,6 kg kippenfilet 1 el maîzena 500 g krielaardappeltjes
1 ei 100 spekblokjes
4 dl bruine fond ½ kl zout provencaalse kruiden
1 dl room ½ kl peper
150 g gorgonzola ½ kl suiker 1 rode ajuin
60 ml water 200 g sluimererwten
4 el maîzena 2 el sojasaus 200 g sojascheuten
4 eieren 1 rode paprika
4 el melk 1 dl olie 1 el balsamico- 1 kl sojasaus
400 g maïs
pezo olijfolie
Voorbereiding:
Maak eerst een marinade door alle ingrediënten van kolom 2 (behalve de olie) samen te voegen. Marineer hierin de kip gedurende 20 minuten. Voeg dan de olie toe en laat nog eens 10 minuten marineren.
Voor de koekjes klop je de maïzena en de eieren los. meng de maïs en de melk erdoor.Kruid voldoende met pezo. Laat het beslag 10 minuten rusten.
Doe wat olijfolie in een pan en laat goed verwarmen. Bak hierin kleine pannenkoekjes en dep ze droog tussen wat keukenpapier.
Kook de aardappeltjes half gaar. Giet af en laat afkoelen. Bak in een pan met een beetje vetstof de ajuin aan, voeg de spekblokjes toe en laat wat zweten. Voeg de aardappelen toe en laat bakken tot ze gaar zijn.Regelmatig roeren.
Breng de fonds aan de kook en verbrokkel de kaas erin. Laat goed doorkoken en voeg tot slot de room toe. Laat doorkoken om te binden.
Verhit de grillpan tot ze dampt en grill hierin de kip kort aan twee zijden.
Doorgeven:
Verwarm de oven voor op 180°C en gaar hierin de kip.
Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak eerst de ajuin dan de paprika, later de peultjes en tot slot de sojascheuten. breng op smaak met pezo, sojasaus en balsamico.
Verwarm de pannenkoekjes en de aardappelen in de oven.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?