Recept 05 (0 stemmen)

Gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in 3 mm-dikke schijven, en de courgettes in dwarse schijven, ook zo’n 3 mm dik.
  2. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en snij de knoflook in plakjes.
  3. Halveer de tomaten en snij de paprika in 2 cm dikke reepjes.
  4. Giet de Bertolli extra vergine olijfolie over de groenten.
  5. Verhit de grill of grillpan flink heet en gril de groenten – niet allemaal tegelijk – aan beide zijden.
  6. Schik de groenten op een schotel en kruid het geheel met zout, rozemarijn en stukjes knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en laat de smaken ongeveer een half uur intrekken. Bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Tip

Sommige gegrilde fruitsoorten zijn uiterst smakelijk bij bepaalde kruiden, zoals ananas met zwarte of groene peper, of rabarber met dragon.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie