Recept 35*** (8 stemmen)

Gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

courgette

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de aubergine in 3 mm dikke schijven, en de courgettes in dwarse schijven, ook zo'n 3 mm dik. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en snij de knoflook in plakjes.
  2. Halveer de tomaten en snijd de paprika in 2 cm dikke reepjes. Giet de vloeibare margarine over de groenten en hussel.
  3. Laat de houtskool (of gebruik een grilpan) flink rood gloeien en gril de groenten beetje bij beetje, aan beide zijden. Schep ze regelmatig om zodat ze niet verbranden.
  4. Schik de groenten op een schotel en kruid het geheel met zout, rozemarijn en plakjes knoflook.
  5. Laat de smaken ongeveer een half uur intrekken.
Tip

Dien dit gerecht op met ciabatta of focaccia.

Probeer het ook een smet fruit :sommige gegrilde fruitsoorten zijn uiterst smakelijk bij bepaalde kruiden, zoals bijv. ananas met zwarte of groene peper, of rabarber met dragon.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door li5662 op 30 juni 2013 om 19u37

Heerlijk zomers groentengerecht .

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie