Gegrilde dorade met lauwe salade van venkel en kerstomaatjes, citroenvinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de dorades schoonmaken door je vishandelaar. Vraag bij voorkeur om de koppen er aan te laten.
  2. Snijd het loof van de venkel, schil de buitenkant van de venkel met een dunschiller. Snijd de venkelknollen in kleine partjes.
  3. Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  4. Rasp de schil van 1 citroen en voeg dit bij de olijfolie.
  5. Stoom of blancheer de venkel beetgaar.
  6. Kruid de buikholte van de dorades met peper en zout en vul op met wat venkelloof. Houd het loof van 1 venkel apart voor de salade.
  7. Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de venkel en de kerstomaatjes toe. Laat 1 à 2 minuten stoven en voeg het sap van 2 citroenen toe. Kruid met peper van de molen en fleur de sel.
  8. Bestrijk de dorades met een weinig olie en grill de dorades op de barbecue of in een grillpan.
  9. Bestrooi de venkelsalade met fijngesneden venkelknol. Serveer de dorades met de lauwe venkelsalade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?