Gegrilde burgers, uienringen en tomatensaus

1 (1)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 el vloeibare margarine
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 2 uien
  • 4 burgers*
  • 600 g sperzieboontjes
  • 1 zakje Knorr Tomatensaus kant en klaar
  • Extra:
  • grill of grillplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm 3 el vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de krieltjes rondom goudbruin en gaar. Geregeld omscheppen. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  2. Kook de sperzieboontjes in gezouten kokend water in ca. 8 min. gaar. Afgieten. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
  3. Pel en snijd ondertussen de uien in plakken.
  4. Verhit een grillpan of grillplaat.
  5. Bestrijk de uischijfjes en de burgers aan beide kanten met wat vloeibare margarine.
  6. Grill de burgers en de uischijfjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
  7. Verwarm de tomatensaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Verdeel de gebakken krieltjes en de burgers over 4 grote warme borden. Verdeel de gegrilde uien over de burgers. Schep de sperzieboontjes ernaast en schep de tomatensaus erover.
  9. *Maak zelf burgers van mager rundergehakt dat je op smaak brengt met verse knoflook, peper, zout en eventueel Provençaalse kruiden. Goed mengen, 4 ballen vormen en deze platdrukken.

Tip

Voeg aan de sperzieboontjes 1 el fijngehakt vers bonenkruid of rozemarijn toe.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?