Gegrilde asperges, kipburgertjes en pastasalade

Gegrilde asperges, kipburgertjes en pastasalade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ -als je de asperges gaat barbecueën- een half uur voordat je gaat beginnen aan, of verwarm de grill 15 minuten voor op de hoogste stand.
  2. Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Kook ze 10 minuten. Haal ze uit het water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  4. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met het gehakt, de gehaktkruiden en 2 eetlepel zongedroogde tomaatstukjes. Vorm er 12 bolletjes van en druk deze plat.
  5. Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de tomaatjes, 2 eetlepels olie van de tomaatjes en de balsamicoazijn. Voeg naar smaak peper toe.
  6. Leg de asperges en de burgertjes op het rooster van de hete barbecue of grill, bestrijk ze met wat van de tomatenolie uit het potje zongedroogde tomaten, rooster ze ± 5 minuten. Keer af en toe.
  7. Verwarm ondertussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Meng op het laatst de blaadjes basilicum door de pastasalade. Verdeel de asperges over 4 borden, schep er wat pastasalade bij, leg de burgertjes ernaast. Schep de Hollandaisesaus over de asperges en geef de rest van de salade er apart bij.

Tip

Je kunt ook een grillpan gebruiken. Rooster daarin de asperges en bak de burgertjes in een (droge) koekenpan met antiaanbaklaag, zodat ze toch tegelijk klaar zijn.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?