Gegrild varkenshaasje met gerookt spek en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Marinade van mosterd en honing : Meng in een kom de mosterd, honing, knoflook, rozemarijn, peper en zout. Verdeel het vlees in 4 stukken. Marineer het vlees 30 minuten.
  2. Verwarm de grill of barbecue. Dep het vlees droog met keukenpapier. Rol om elke portie vlees 2 plakken spek en rpik er een takje rozemarijn in (waarvan de onderste blaadjes verwijdert zijn - door.
  3. Grill het vlees 6 à 8 minuten aan elke kant. bestrijk met een kwastje marinade en grill nog 2 minuten aan elke kant.
  4. Verdeel het vlees over de borden.

Tip

Dep vlees uit een zoete marinade, op basis van suiker of honing altijd droog alvorens te grillen. De suiker kan tijdens het grillen verbranden en een zwarte korst vormen. Bestrijk het vlees pas opnieuw met marinade als de kooktijd geheel voltooid is. Grill het vlees vervolgens nog enkele minuten.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?