Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr uien
  • 1,5 liter vleesbouillon, of water met 3 blokjes
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 kl suiker
  • een weinig citroensap
  • 8 sneetjes stokbrood
  • 100 gr geraspte gruyère
  • peper&zout uit de molen (pezo)

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij in dunne ringen.
  2. Verhit de olie in een soeppot en stoof de uiringen in 10 à 15 minuten zacht.
  3. Breng op smaak met suiker en pezo en laat nog 10 minuten bakken onder voortdurend roeren tot de uiringen goudbruin zijn.
  4. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  5. Pel de knoflook en pers uit boven de soep, breng op smaak met een weinig citroensap en pezo.
  6. Verwarm de oven voor op 220°, stand oven met grill.
  7. Giet de uiensoep in vuurvaste soepkommen.
  8. Leg in elke kom 2 sneetjes stokbrood en bestrooi met gruyère.
  9. Gratineer 5 à 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  10. Serveer de soep goed heet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door hildeke3105 op 06 september 2010 om 18u42

piep. heb ik ook al gemaakt en super lekker. alleen ietsje gevarieerder.. lekker!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?