Gegratineerde ravioli ovenschotel

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Een lekkere pasta ovenschotel. Deze keer met ravioli, tomaat, paprika en een bosui. Daaroverheen een snel zelfgemaakt romig kaassausje. Om het gerecht helemaal af te maken het gerecht serveren met een frisse salade.
  2. Begin met het opzetten van een pan water om de ravioli in te koken en verwarm daarna de oven voor op 200 graden. Vervolgens snijd je de tomaten en geroosterde paprika in plakjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.
  3. Als het water kookt voeg je de ravioli toe en kook je deze volgens de gebruiksaanwijzing.Ik gebruikte verse ravioli die in 4 minuten klaar is. Daarom kun je meteen aan het sausje beginnen zodra de ravioli aan het koken is.
  4. Voor het sausje zet je een pannetje op en voeg je hieraan de kookroom toe, als de kookroom een beetje warm is geworden voeg je de parmezaanse kaas toe en roer je dit door totdat de kaas gesmolten is. Als de ravioli klaar is schep je de helft hiervan in een ovenschaal.
  5. Daar overheen leg je de plakjes tomaat, paprika en bosui.
  6. Over de groenten doe je de andere helft van de ravioli. Als laatste giet je het sausje over de ravioli ovenschotel. Maak eventueel de ovenschotel nog af met wat geraspte kaas.
  7. De ovenschotel kan nu voor ongeveer 30 minuten de oven in. Maak in de tussentijd een lekkere frisse salade om bij de ravioli ovenschotel te serveren

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 26 september 2012 om 18u47

Dank je wel. Ik maak ook graag ovenschotels. Eenmaal in de oven hoef je er nauwelijks meer naar om te kijken en heb je je handen vrij voor andere dingen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?