Ingrediënten voor 4 personen
- 16 pladijsfilets
- 200 gr verse spinazie
- 500 gr bloemige aardappelen
- melk
- solo, bakken en braden
- bloem
- 80 gr gemalen gruyère
- solo vloeibaar
- nootmuskaat
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat drogen op het gedoofde vuur.
- Plet de aardappelen met een pureestamper, doe er vervolgens 1 el solo en melk bij tot je een smeuïge puree hebt, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
- Smelt 2 eetlepels solo in een pan en voeg er 3 eeetlepels bloem aan toe, roer totdat je een roux bekomt.
- Laat kort bruinen en voeg er al roerend melk aan toe tot je een nog vloeibare saus hebt, laat kort koken, voeg dan de helft van de kaas toe.
- Spoel de spinazie en laat uitlekken.
- Stoof de spinazie in 2 eetlepels solo, roer daarna de spinazie door de aardappelpuree.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Vet een ovenschotel in met solo vloeibaar en doe de puree in de ovenschotel, leg er de pladijsfilets op, nappeer met de kaassaus en strooi er de resterende kaas over.
- Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven, of tot je een bruin korstje hebt.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?