Gegratineerde oesters met tijm en Solo

8 (8)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 oesters
  • 100 g Solo, in kleine blokjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 kl verse tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • zeezout

Bereidingswijze

  1. Open de oesters met een oestermes. Strooi een dikke laag zeezout op een bakblik. Leg daar de oesters op in hun bolle schelp zodat ze stevig liggen. Kook de wijn met de sjalot en de helft van de tijm in tot ongeveer drie eetlepels vocht. Doe er telkens een blokje Solo bij. Zeef en proef of er nog zout bij moet. Grill de oesters 4 minuten in een oven van 200 °C. Schenk de warme saus (Solo/tijm) erover en bestrooi met de laatste tijm. Lekker met een glaasje Chablis, droge champagne of Muscadet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door jofri op 09 mei 2010 om 11u47

maak een sabayon van eieren en champagne,giet over de oesters en laat even gratineren in de pven.drink er natuurlijk een glaasje champagne bij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?