Recept 55***** (1 stem)

Gegratineerde oesters met een frisse pasta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Mediterraans genieten

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette met de mandoline in plakjes en grill met Solo in de pan.
  3. Snijd daarna de courgette in reepjes en marineer (marinade: scheutje olijfolie, 3 tenen look, handvol gesneden koriander, hand gesneden basilicum, sap van 1 limoen).
  4. Kuis de oesters en vang het vocht op.
  5. Maak de cava-saus. Doe de Solo in de kookpot, voeg de gesnipperde sjalotten toe en fruit ze tot ze mooi goudbruin zijn, daarna blussen met het gezeefd oestervocht, sap van 1 limoen, een glas cava en 200ml room. Alles laten inkoken tot een smeuïg sausje. Bijkruiden met zout en peper.
  6. Leg de gekuiste oesters in de bodemschelp op een ovenschaal en schenk er een lepel cavasaus over. Rasp er parmezaan over voor een mooie goudgele korst.
  7. Zet de oesters in de oven. Na 4 min zet je de grill aan en wacht je tot er een mooie korst op komt.
  8. Gelijktijdig kook je de verse tagliatelle af. De gemarineerde courgette kan je ook even weer in de grillpan opwarmen zodat alles gelijktijdig warm geserveerd kan worden.
  9. Schep te tagliatelle op een bord met daarover de gemarineerde courgette.
  10. Werk de oesters af met wat bieslook en serveer.

Bron: Mediterraans

Tip

Heb je wat extra tijd, probeer dan zelf verse pasta te maken!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie