gegratineerde mosselen

Zin in gegratineerde mosselen met abdijkaas? Volg dit recept en maak in geen tijd een heerlijke maaltijd klaar. Valt bij elke mosselfan in de smaak!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen grondig en controleer ze. Gooi kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weg. Meng de olie, de knoflook en de mosselen in een pan en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan. Schud ze regelmatig om. Verwijder dicht gebleven mosselen. Meng de boter, het citroensap, de selderij en de bieslook in een kom tot kruidenboter. Rasp de abdijkaas boven een andere kom grof en roer de crème fraîche, de mosterd en de dragon erdoor. Breng beide mengsels op smaak met zout en peper. Laat de mosselen in een vergiet goed uitlekken, maak elke mossel los en breek één schelphelft af. Leg de mosselen in de schelp op een bakplaat, verdeel de selderijboter over de helft van de mosselen en verdeel het kaas-roommengsel over de rest van de mosselen. Verwarm de oven voor op 200°C en gratineer de mosselen 8-10 minuten in het midden van de oven. Leg de mosselen op een schaal en serveer ze warm.

Tip

Gebruik voor je gegratineerde mosselen met abdijkaas een pot met glazen deksel: zo zie je het meteen als de mosselen opengaan en klaar zijn.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?