Gegratineerde kip met mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Bak de kippenbouten op een hoog vuur goudbruin in olijfolie en laat 20 minuten garen op een zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Pel ui en knoflook en hak fijn, stoof glazig in 3 el olijfolie.
  4. Doe er de tomatenblokjes en suiker bij, laat 15 minuten sudderen, kruid met pezo en nootmuskaat.
  5. Snij de mozzarella in plakken.
  6. Doe de tomatensaus in een ovenschaal.
  7. Omwikkel de bouten met een plakje parmaham en leg ze in de saus.
  8. Leg op elke bout 2 blaadjes salie en enkele plakjes mozzarella.
  9. Zet 20 à 25 minuten in de oven.
  10. Serveer met gebakken aardappeltjes of met pasta naar keuze, penne, farfalle, fusilli, rigatoni, etc...

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?