Gegratineerde ciabatta met asperges, parmaham en zongedroogde tomaat

Maak vandaag deze lekkere gegratineerde ciabatta met asperges, parmaham en tomaat. Een verrassende combi met Italiaanse twist.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (± 3 cm) eraf.
  2. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte - 15-20 min in het hete water nagaren.
  3. Verwarm ondertussen de saus. Haal de pan van het vuur en meng de kaas door de saus. Laat deze dan even afkoelen en meng er vervolgens het ei door.
  4. Snijd de ciabatta's doormidden en besmeer de onderste helften met de pesto. Verdeel er de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes over. Leg hier de parmaham op en schik per ciabatta 2 gehalveerde asperges op de ham. Verdeel de saus over de asperges en gratineer de ciabatta's 10 minuten in de oven.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?