Recept 55***** (2 stemmen)

Gegratineerde Bruschetta’s met pesto-artisjokken en pijnboompitten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

AMUSES A LA CARTE

tijd
15 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor op 200°C.
  2. Laat een kleine koekenpan goed heet worden en rooster de pijnboompitjes zonder boter of olie tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om, zodat ze niet verbranden.
  3. Giet de artisjokharten af en snijd ze in kwarten. Doe ze in een kom en meng ze met de uitgeperste knoflook, het citroensap, de gehakte peterselie, de pesto, de geroosterde pijnboompitten en 2 eetlepels olijfolie. Schep dit goed om.
  4. Snijd het brood in sneden en rooster ze onder de grill in de oven. Druppel er wat olijfolie over en beleg ze met de artisjoksalade. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet ze nog even terug onder de grill om te gratineren.
  5. Serveer de bruchetta’s warm.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie