gegratineerde broccoli, bloemkool en wortels

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Neem een grote pan met 2 liter water en een eetlepel zout en breng aan de kook. Ondertussen de bloemkool en broccoli schoonmaken en in roosjes snijden. De wortels in dunne plakjes snijden. Doe de bloemkool en de broccoli in het kokende water en na 2 minuten ook de wortelschijfjes. Dit alles nog eens 3 minuten laten koken. Laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal en voeg de erwten toe. Neem een pan en verhit de boter. Roer er de bloem door(roux). Voeg langzaam de lauwe melk door (Goed blijven roeren om klonters te voorkomen). Voeg nu de bouillon toe. Aan de kook brengen en al roerend 4 minuten laten koken. Zet het vuur laag en roer er de helft van de kaas door. Op smaak brengen met peper. Verdeel de saus over de groenten totdat alles bedekt is. Strooi de rest van de kaas erover en zet 10 minuten in de oven op 190 graden C. om te

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door OmaChrista op 20 maart 2015 om 20u48

Geachte, Ik weet niet wat wotels zijn. Ik vindt geen wotels in de Spar. ik heb overal rondgekeken en zelf de casshière het gevraagd maar zei wist het ook niet staan. In welke andre winkels kan ik wotels vinden? Merci voor uw hulp; Christa

Hoeveel sterren geef jij dit recept?