Gegratineerde bouchotmosseltjes met currykruiden

Gegratineerde mosseltjes zijn een echte klassieker maar ze blijven ongelooflijk lekker. Ik voegde hier currypoeder toe voor extra smaak en originaliteit maar experimenteer gerust met wat jij het lekkerst vindt!

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de bouchotmosseltjes schoon en leg ze in gezouten water zodat ze eventueel zand uitspuwen. Spoel onder koud stromend water en herhaal dit nog eens tot de mosseltjes helemaal schoon zijn.
  2. Smelt 1 el Solo vloeibaar in een kookpot, doe er de ui en selder bij en laat kort stoven. Voeg daarna de mosseltjes en het water toe, zet het deksel op de pot en kook tot de mosselen open gaan.
  3. Zet de oven op grillstand.
  4. Haal de mosselen uit de kookpot en verwijder telkens één helft van de schelp bij het openen. Leg de andere schelpjes met de mosseltjes in een ovenschaal.
  5. Maak de curry-kruidentopping:
  6. Meng de Solo Bakken & Braden met de knoflook, de peterselie, de bieslook, het currypoeder, zout en peper in een keukenrobot (of meng alles met een vork in een kommetje).
  7. Verdeel de topping over de mosseltjes en zet ze nog 5 minuten onder de grill.

Tip

Kies voor dit hapje liefst de kleine bouchotmosseltjes omdat hun smaak verfijnder is.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?