Gegratineerde balletjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de verkruimelde beschuit, het ei en een scheutje melk. Kruid met peper en zout. Draai met bebloemde handen kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes bruin in wat boter. Pel 3 tomaten. Hou de schillen bij en vang de pitjes met het sap op. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en zet het apart. Snij de rest van de tomaten in grove stukken. Snij het spek in blokjes en bak het aan in wat boter. Voeg de mirepoix toe en bak even mee. Voeg de bouillon, de grof gesneden tomatenstukken, de tomatenschillen en het sap toe. Breng aan de kook en laat de saus rustig 1 u garen op zacht vuur. Zeef de saus en roer er de fijngesneden basilicum door. Leg de achtergehouden stukjes tomaat in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de balletjes erop en overgiet met tomatensaus tot ze net onder staan. Beleg de schotel met plakjes mozzarella en strooi ze de parmezaan over. Laat onder de gril in de oven gratineren en zet de schaal op tafel. Serveer de balletjes met brood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?