Recept 55***** (2 stemmen)

Gegratineerd vispannetje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

vis

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Visblokje oplossen in 0.5 lt kokend water
  2. 0.5 lt witte wijn toevoegen
  3. Zalm en kabeljauwfilet hierin 5 minuten laten gaar pocheren
  4. De vis uithalen, afkoelen en verdelen in 4 porties
  5. Prei en wortelen reinigen en in fijne reepjes snijden en laten gaar koken id visbouillon.
  6. Groenten afgieten (kookvocht bewaren) en groenten laten afkoelen.
  7. Roux maken vd boter en de bloem, viskookvocht hier aan toevoegen en aan de kook brengen, de room toevoegen en laten inkoken tot een mooi gebonden saus.
  8. Aardappelen schillen, wassen en gaar koken.
  9. Afgieten, laten drogen en fijnmalen tot een aardappelpuree,
  10. De gekookte wortel en preireepjes op de bodem van een aluminium bakje leggen, (dit is voor later in te vriezen, wil men dadelijk opdienen aan tafel kun je ook een diep bord gebruiken of een lege sintjacobsschelp)
  11. De stukjes zalm en kabeljauw toevoegen.
  12. Overgieten met de ingekookte roomsaus.
  13. De aardappelpuree in een spuitzak doen en roosjes in iedere hoek spuiten.
  14. Decoreren tussenin met grijze garnalen.
  15. Bestrooien met gemalen kaas en laten gratineren in een oven

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door vjef op 05 mei 2017 om 20u25

heb dit gemaakt met overschot mosselsap ipv fumee, zeer lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?