Ingrediënten voor 6 personen
- FLENSJES
- 250 gr Bloem
- 2 Eieren
- 1/2 l Melk
- 2 el Suiker
- 80 gr Boter (gesmolten)
- 1 zakje Vanillesuiker
- BANKETBAKKERSROOM
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 4 dl Melk
- 100 gr Suiker
- 2 Eidooiers
- 35 gr Vanillebloem
- Scheutje Sinaasappellikeur
- FRUIT
- 1 Roze Pompelmoes
- 1/2 Pomelo
- 1 Sinaasappel
- 1 Mandarijntje
- SUIKERSIROOP
- 75 gr Suiker
- 3 dl Water
- EIWITSCHUIM
- 2 Eiwitten
- 40 gr Poedersuiker
Bereidingswijze
- Flensjes : Alle benodigdheden mengen en er flensjes van bakken.
- Banketbakkersroom: Melk aan de kook brengen. Eidooiers schuimig kloppen met de suiker en vanillesuiker. Vanillebloem erdoor roeren . Hete melk toevoegen en al roerend laten doorkoken. Roer er de likeur door.
- Fruit/ Schil alle vruchten tot op het vruchtvlees, fileer ze en snijd in blokjes.
- Suikersiroop: Maak een siroopje van de suiker en het water en laat afkoelen.
- Lepel een flinke eetlepel banketbakkersroom in het centrum van elke pannekoek. Plooi tot een vierkant en schil in een ovenschaal.
- Klop het eiwit tot sneeuw, en mix er de poedersuiker door . Spuit dit op de pannekoeken en laat even kleuren onder de gril
- Vermeng de blokjes fruit met het suikerstroopje
- Shik per bord een pannekoek met daarond wat fruit.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?