Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. 2 lt water opzetten met de visblokjes, aan de kook brengen en het vuur lager zetten, hierin de zalmfilets in gaar pocheren, (5 min voor vers, 10 min voor diepvries)
  2. De zalmfilets uithalen en laten afkoelen, afspoelen onder koud stromend water en koel bewaren.
  3. Het uiteinde van een wortel en komkommer met een kanneleur versnijden tot een bloem, hetzelfde als met de radijsjes (zie uitgelegd onder een ander recept van mij)
  4. de rest vd komkommer en de wortelen verwerken tot een salade, (wortelen raspen en komkommer fijnsnijden en mengen met beetje vinigrettesaus)
  5. De rijst gaarkoken, en de salade goed wassen en drogen
  6. Op een schotel de bodem bedekken met fijngesneden salade,
  7. Dan een laag geraspte wortelen langs de volledige rand leggen, daarrond een laag gekookte rijst en in het midden afwerken met de schijfjes komkommer, In het midden de wortel en komkommerbloem in een citroen steken met prikker en rondom de radijsjes inprikken, op het midden van de schotel leggen, De zalmfilets errond omheen schikken en afwerken met schijfjes komkommer,of wortelschijfjes en eventueel gedroogde peterselie.
  8. De rand van de schotel afgarneren met schijfjes citroen en tomaat,
  9. Men kan eventueel nog hard gekookte eieren errond leggen die opgespoten zijn met eigeel, opdienen met stokbrood en coctailsaus

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?