Gefrituurde pladijsfilet met zurkelpuree

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid 2 el bloem met pezo, klop het ei los.
  2. Spoel de pladijsfilets,dep ze droog, haal ze eerst door de gekruide bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  4. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water, giet af en laat ze uitdampen op het gedoofde vuur.
  5. Plet de aardappelen met een pureestamper of door een roerzeef tot een smeuïge puree, giet er scheutje melk of room bij en 1 el solo.
  6. Spoel de zurkel en laat uitlekken, stoof kort aan in 1 el solo samen met de bieslook, voeg bij de aardappelpuree, breng op smaak nootmuskaat en pezo.
  7. Bak de pladijsfilets in hete olie, laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Schik de filets op warme borden, met de aardappelmousseline en serveer er kruidenmayonaise bij en een partje citroen.
  9. Kruidenmayonaise: meng 1dl mayonaise met ½ gesnipperd sjalotje, 1 el gesnipperd bieslook, 1 el gehakte peterselie, 1 el gesneden dragonblaadjes en 1 el kappertjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jofri op 09 oktober 2017 om 15u31

gemakkelijk te maken zonder veel tamtam maar lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?