Recept 35*** (1 stem)

Gefrituurde grimbergenkaas met gebakken ananas & een vinaigrette van grimbergen goud

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de kaas in kleine stukjes en meng met de boter, het sjalotje en de kruiden.
  2. Vorm kroketjes
  3. Snij de kaas in 4 en paneer de stukken door ze achtereenvolgens in de bloem, de losgeklopte eieren, het paneermeel, nog eens het eiwit en als laatst de amandelschilfers te wikkelen.
  4. Snij ook de ananas in 4 en snij het vruchtvlees in stukjes. Bak die in boter aan en schik ze terug op de schil.
  5. Zet de ananas in een beboterde bakplaat en druppel er honing op. Bak de ananas gedurende 5 minuten onder de grill van de oven en laat ze dan onder aluminium papier rusten.
  6. Maak de saus door de mosterd met de honing, het bier, de olie en de room te mengen. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
  7. Bak de kaaskroketjes in een frituur van 180° en laat ze een paar minuten op keukenpapier rusten
  8. Werk het bord af door op de ananas een kaaskroket te leggen en creatief
  9. Een unieke belevenis met de kaas en het bier van Grimbergen bij dit heel aparte voorgerecht. Zeker doen !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?