use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampi  en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampi en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus

Scampi en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus

Scampi en kippenblokjes vormen een heel verrassende combinatie. Maak dit gerecht als je echt indruk wil maken op je gasten!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g kippenfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 sjalot
  • 24 scampi
  • 1 teentje look
  • 0.5 glaasje Pernod
  • light room
  • saffraanpoeder
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak in een beetje Solo de kippenblokjes met het fijngesneden sjalotje bruin.
  2. Haal ze uit de pan en bak dan de scampi met een fijngeplet teentje look gedurende 2 minuten gaar .
  3. Giet vervolgens de Pernod in de pan en flambeer de scampi.
  4. Wanneer de vlam gedoofd is, haal je de scampi uit de pan.
  5. Leg ze samen met de kippenblokjes in een schaal en houd warm.
  6. Maak de saus door in dezelfde pan de light room en de saffraan toe te voegen.
  7. Laat even opkoken. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg die bij de saus samen met de bieslook.
  8. Laat nog een minuut sudderen. Giet de saus over de scampi en de kippenblokjes.
Hou je van een krokant korstje? Zorg dan dat de Solo heet genoeg is vooraleer je de kip voor je scampi en kippenblokjes in de pan doet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.