Géén zuurkool stamppot, maar met aardappelplakjes uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Mijn moeder ( zaliger) had het er altijd over, dat met de R in de maand... zuuRRRRkool wekelijks op het menu moest staan. Helaas was ik als kind geen fan van zuurkool, maar .... tja je moest gewoon eten wat de pot schaftte. De maand Oktober was wat te warm voor zuurkool, vond ik. Maar nu in November de dagen korter worden en de temperatuur daalt, is deze groente een uitstekende bron van vitamine c, bevat weinig calorieën, is goedkoop, licht verteerbaar en je kunt er erg veel kanten mee uit. Geen wonder, dat ik deze goede gewoonte van mijn moeder graag heb overgenomen.
  2. Laat ik maar eens gauw aan het recept beginnen...... Na wat inspiratie opgedaan op het internet is dit het gerecht geworden.
  3. Laat de zuurkool goed uitlekken en knijp dan nog wat vocht weg. Verhit een el olie in de pan en smoor op matig vuur de uisnippers ,totdat ze zacht zijn.
  4. Voeg laurier, jeneverbes en tomatenpuree toe en bak even mee.
  5. Dan worden de appelblokjes, honing , zuurkool , wat peper en zout en een kopje water( appelsap, of bouillon) toegevoegd. Roer dit geheel onder elkaar en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zo nodig wat extra water toe.
  6. Klop het ei los met de crème fraîche, bieslook en peper en zout.
  7. Breng de zuurkool over in de ingevette ovenschaal. Leg de aardappelplakjes er dakpansgewijs op.
  8. Schenk het eimengsel erover en maak de schotel af met een handje geraspte kaas.
  9. De schotel kan nu in een voorverwarmde oven van 200 graden ( hete lucht 180 gr)voor zo'n 30 à 40 minuten. Laat enkele minuten afkoelen alvorens te serveren. Serveer de gewarmde sappige rookworst er apart bij
  10. Eigen recept en foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?