Altijd weten wat je gaat eten?
Gebraden wild met verse vijgensaus
-
1 hele verse vijg
-
20 cl schuimwijn
-
20 gr cristalsuiker
-
20 gr bruine suiker
-
30 cl wildfond
-
40 gr bruine roux
-
5 cl culinaire room
-
2 cl calvados of gewone cognac
Bereidingswijze
- De schuimwijn aan de kook brengen,de suikers toevoegen en even latrn doorkoken
- De verse vijg eraan toevoegen en terug aan de kook brengen
- Dit alles van het vuur zetten en laten marineren gedurende 1 a' 2 uur
- Daarna het geheel tot puree mixen,de wildfond eraan toevoegen en terug aan de kook brengen
- De saus door een fijne zeef gieten en binden met de bruine roux tot gewenste dikte
- Op het laatst de calvados en de room toevoegen
- Het wild ondertussen braden tot gewenste cuisson
- Het vlees dresseren en overlepelen met de saus
- Heerlijk met een herfstgarnituur en een gebakken appeltje gevuld met veenbesjes dit vergezeld van aardappel,wortelgratin
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?