Gebraden wild met verse vijgensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hele verse vijg
  • 20 cl schuimwijn
  • 20 gr cristalsuiker
  • 20 gr bruine suiker
  • 30 cl wildfond
  • 40 gr bruine roux
  • 5 cl culinaire room
  • 2 cl calvados of gewone cognac

Bereidingswijze

  1. De schuimwijn aan de kook brengen,de suikers toevoegen en even latrn doorkoken
  2. De verse vijg eraan toevoegen en terug aan de kook brengen
  3. Dit alles van het vuur zetten en laten marineren gedurende 1 a' 2 uur
  4. Daarna het geheel tot puree mixen,de wildfond eraan toevoegen en terug aan de kook brengen
  5. De saus door een fijne zeef gieten en binden met de bruine roux tot gewenste dikte
  6. Op het laatst de calvados en de room toevoegen
  7. Het wild ondertussen braden tot gewenste cuisson
  8. Het vlees dresseren en overlepelen met de saus
  9. Heerlijk met een herfstgarnituur en een gebakken appeltje gevuld met veenbesjes dit vergezeld van aardappel,wortelgratin

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?