Gebraden varkensrollade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Wrijf de rollade in met 1 eetlepels mosterd en laat de rollade minstens een half uur liggen om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verhit 125 g Blue Band in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Leg de rollade erin en bak hem in ca. 5 minuten rondom lichtbruin.
  3. Voeg de rest van de margarine toe en zet het deksel schuin op de pan. Braad de rollade op een matig hoog vuur ca. 45 minuten. Keer de rollade regelmatig en schep er wat braadvet over.
  4. Pel en snipper de ui. Schep de ui en rozijnen door het braadvet en braad de rollade in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  5. De rollade is gaar als een vleesthermometer ca 70°C aanwijst of als u in de rollade prikt en er helder vocht uit komt.
  6. Leg de rollade op een plank en laat hem ca. 10 minuten rusten. Houd de rollade warm in een oven van ca. 100°C of onder een stuk aluminiumfolie.
  7. Roer intussen nog een eetlepel mosterd en 2 dl water door het braadvet. Breng dit al roerende aan de kook en schraap de aanbaksels los. Kook het geheel ca. 5 minuten in tot een mooie jus. Doe de jus over in een juskom.
  8. Snijd de rollade in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een warme schaal.
  9. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?