Recept 45**** (1 stem)

Gebraden kwartel met limoen en kruidenpolenta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hoofdgerecht

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe het water samen met de melk in een kookpan. Breng aan de kook.
  2. Voeg onder voortdurend roeren het polentameel toe, samen met twee eetlepels Solo vloeibaar, de geraspte Parmezaan en de kruiden. Laat al roerend een vijftal minuten koken. Giet de polenta in een rechthoekige schaal zodat je een laag hebt van ongeveer 3 centimeter dik. Laat de polenta opstijven in de koelkast.
  3. Kruid de kwartels met peper en zout. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een braadpan en bak de kwartels een tweetal minuten langs alle kanten. Voeg er de gewassen en in partjes gesneden limoenen en de olijven aan toe en overgiet alles met de kalfsfond. Was de courgette en de aubergine en snijd ze in grove stukken van 2 centimeter. Voeg de stukken toe aan de pan, samen met de tijm en de rozemarijn. Laat 20 minuten onder deksel stoven op een zacht vuur.
  4. Snijd de polenta in rechthoekjes. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak er de reepjes polenta lichtbruin in.
Tip

Leg op elk bord een kwartel met enkele lepels van de groenten en een gebakken polentaschijfje.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?