Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pastinaak en snijd in grote stukken. Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste blaadjes van de spruiten. Schil de schorseneren en snijd ze in 2 (wrijf ze in met 1/2e citroen en dompel ze één voor één in een slakom met koud water en de geperste andere 1/2e citroen zodat ze niet zwar.t worden).
- Doe de kip in een grote ovenschaal en schik er de groenten rond. Overgiet met de gevogeltefond en voeg de kruiden toe (tijm, en rozemarijn). Besmeer de kip met een flinke laag mosterd en besprenkel de groenten met olijfolie. Kruid alles met peper en zout. Bedek met aluminiumfolie en bak 45 minuten in de oven.
- Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 30 minuten bakken.. Overgiet intussen af en toe met braadvocht.
- Dien heet op en werk eventueel af met verse tijm en rozemarijn voor een mooi final touch
Tip
Vervang de helft van de gevogeltefond door room als je een smeuïger saus wil.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?