Ingrediënten voor 8 personen
- 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
- 1 el verse kruiden, fijngehakt (tijm, dragon en (of) rozemarijn)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 hele kip 1,5 kg à 2 kg
- 1 kopje water
- 2 el huishoudbloem
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 ° C.
- In een kleine kom, meng de helft van het Bouillonketeltje, de kruiden en de knoflook. Wrijf dit mengsel onder het vel van de kip en over de kip, langs de buitenzijde.
- Plaats de kip in een ovenschotel en rooster max. 2 uur of totdat een thermometer geplaatst in het dikste deel van de bil 90 °C aangeeft. Haal de kip uit de schotel en zet opzij.
- Om de saus te maken, meng de bloem en het water in een kleine kom en zet alles in de braadslede en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de rest van het Bouillonketeltje toe, schraap over de bodem van de pan om eventuele bruine stukjes los te maken. Laat sudderen, onder regelmatig roeren, gedurende 5 minuten of tot de saus iets dikker is geworden. Indien gewenst, kan u de saus zeven.
- Snijd de kip en serveer met de saus.
Tip
Lekker in combinatie met kroketten, salade en/of appelmoes.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door pieterbontinck op 31 maart 2020 om 20u06
Ga het nog eens klaar maken .
Gepost door Solo op 28 april 2020 om 20u25
Dag Annemie, wij wensen je alvast veel kookplezier! Groetjes, het Solo-team
Hoeveel sterren geef jij dit recept?