Gebraad van eendenfilet met droge abrikozen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak met een zeer scherp mes kruisgewijze inkepingen in het vet van de filets, maar zonder in het vlees te snijden. Leg de fi lets met de huid op het werkblad. Strijk het vlees met een kwast in met Solo Vloeibaar, doe er zout en peper op en leg de platgedrukte abrikozen op één fi let. Bedek de abrikozen met de andere filet, met de vleeskant tegen de abrikozen. Bind het geheel samen zoals een gebraad en leg het in een grote ovenschotel. Giet 2 soeplepels water in de schotel en zet ze opzij.
  2. Was de vijgen, verwijder de steeltjes en maak stervormige inkepingen om ze in vier te snijden. Snij de vijgen niet helemaal door, zodat ze heel blijven. Zet ze dan opzij.
  3. Verwarm de oven 1 uur vóór het opdienen voor op 210°C. Schuif de schotel 10 minuten later in de oven en laat het gebraad 35 minuten braden. Overgiet het dikwijls met kookvocht.
  4. Draai in de helft van de braadtijd het gebraad om en leg de vijgen rond het gebraad in de schotel. Breng op elke kant een klontje Solo aan, doe er zout en peper op en laat het de nog resterende tijd verder braden. Blijf het gebraad dikwijls overgieten met kookvocht.
  5. Wikkel het gebraad aan het einde van de braadtijd in een vel aluminium, leg het op de voorverwarmde opdienschotel en laat het 10 minuten rusten. Laat de vijgen in de braadslee in de gedoofde oven. Dien het eendenfi letgebraad op in plakjes, samen met de vijgen en gestoofde appelen, peren of kweeperen.


Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?