Geblakerde zalm

0 (0)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een zware (gietijzeren) pan tot gloeiend heet. Smelt de margarine, haal de zalmfilets erdoor en bestrooi ze royaal met de cajunkruiden of 'personal spice'*.
  2. Bak de visfilets ca. 2 minuten donkerbruin (niet zwart!) in de hete pan. Keer de filets en bak ze nog ca. 2 minuten.
  3. Haal de stukken zalm uit de pan en leg ze op de borden. Verdeel er nog wat extra gesmolten margarine over.

Tip

In de cajunkeuken is een gietijzeren pan onmisbaar. Zo'n pan is dan ook een traditioneel bruidscadeau in Cajun Country. Net als bij een wok wordt deze pan ingebrand met olie.

* Personal spice: Meng 2 el paprikapoeder, 2 el zout, 2 el knoflookpoeder, 1 el gemalen zwarte peper, 1 el uienpoeder, 1 el gedroogde oregano, 1 el gedroogde tijm en een halve el cayennepeper in de keukenrobot of vijzel en bewaar het in een afgesloten potje. Maak het mengsel echt 'personal' door op je eigen smaak af te gaan: van het ene specerij wat meer, van het andere wat minder.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?