Ingrediënten voor 6 personen
- 4 mooie stukken zalm met vel
- 500 gram verse garnalen
- 6 stuks eieren
- 2 takjes groene selder
- 1 stuk wortel
- aardappelen
- 36 stuks groene asperges
- pezo
- solo
- bieslook
Bereidingswijze
- je begint met de garnalen te pellen om een jus te trekken van de koppen.
- fruit een klein ui in wat boter en voeg er de koppen aan toe, laat ze wat aan kleuren.
- voeg er dan water aan toe alsook de in stukken gesneden selder en wortel.
- breng alles aan de kook, laat alles zachtjes sudderen gedurende 20 min.(niet langer), zeef het geheel door en breng weer eventjes aan de kook kruid met peper en zout.
- breng de geschilde aardappelen aan de kook en maak er een smeuïge puree van met nootmuskaat, melk en een beetje gemalen emmental.
- bak de geschilde groene asperges beetgaar in solo en kruid ze met peper en zout.
- kruid de zalm met peper en zout en bak ze eerst met de velkant naar beneden gedurende een 4 tal min. draai ze dan om.
- maak de sabayon door 6 eierdooiers te mengen met ongeveer de zelfde inhoud jus van de garnaal koppen.
- klop alles op een laag vuur op tot een sabayon kruid naar smaak.
- schik op een bord de asperges en leg daar de zalm op, daarnaast de puree, geef de zalm 3 eetlepels sabayon en strooi wat garnalen over de puree.
- versier het met bieslook en of platte peterselie.SMAKELIJK.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?