gebakken zalm met puree en asperges met een sabayon van garnaaljus

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. je begint met de garnalen te pellen om een jus te trekken van de koppen.
  2. fruit een klein ui in wat boter en voeg er de koppen aan toe, laat ze wat aan kleuren.
  3. voeg er dan water aan toe alsook de in stukken gesneden selder en wortel.
  4. breng alles aan de kook, laat alles zachtjes sudderen gedurende 20 min.(niet langer), zeef het geheel door en breng weer eventjes aan de kook kruid met peper en zout.
  5. breng de geschilde aardappelen aan de kook en maak er een smeuïge puree van met nootmuskaat, melk en een beetje gemalen emmental.
  6. bak de geschilde groene asperges beetgaar in solo en kruid ze met peper en zout.
  7. kruid de zalm met peper en zout en bak ze eerst met de velkant naar beneden gedurende een 4 tal min. draai ze dan om.
  8. maak de sabayon door 6 eierdooiers te mengen met ongeveer de zelfde inhoud jus van de garnaal koppen.
  9. klop alles op een laag vuur op tot een sabayon kruid naar smaak.
  10. schik op een bord de asperges en leg daar de zalm op, daarnaast de puree, geef de zalm 3 eetlepels sabayon en strooi wat garnalen over de puree.
  11. versier het met bieslook en of platte peterselie.SMAKELIJK.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?